Har du problemer med at stoppe med at drikke eller bruge stoffer, kan det være en fordel at søge ambulant behandling. På denne måde kan du få den nødvendige behandling, men samtidig blive boende hjemme. Det kan gøre det hele meget mere overskueligt og håndterbart for dig.

Hvad er ambulant behandling?

Ambulant behandling er en form for behandling, hvor du ikke skal bo på et behandlingshjem eller en døgninstitution. I stedet for at skulle bo et andet sted, mens du får behandling, kan du blive boende hjemme i din egen bolig. Du skal dog forvente at skulle til flere behandlingssamtaler om ugen.

Det kan være en fordel at vælge ambulant behandling, da det gør det muligt for dig at blive boende i trygge omgivelser. Det kan være svært at tage til et behandlingshjem eller en døgninstitution, hvis du har brug for at få den nødvendige behandling. I stedet kan det være en god idé at blive boende hjemme og få den nødvendige behandling der.

Hvordan foregår ambulant behandling?

Ambulant behandling foregår på en række forskellige måder, afhængigt af din situation og dine behov. Du vil typisk have flere samtaler om ugen med en psykiater eller psykolog. Her vil I tale om dine problemer og arbejde på en plan for, hvordan du kan komme videre.

Derudover vil der ofte også være gruppesamtaler med andre personer, der har lignende problemer som dig selv. Det kan være en stor støtte at tale med andre i samme situation og få deres input til din situation.

Kan alle få ambulant behandling?

I princippet kan alle få ambulant behandling. Men det er ikke alle former for ambulant behandling, der er egnede til alle typer af problemer. Derfor er det vigtigt, at du tager en snak med din læge eller psykolog om, hvilken form for ambulant behandling der vil være bedst for dig.

Hvordan får jeg ambulant misbrugsbehandling?

Du kan kontakte din egen læge eller psykolog for at høre, om der er mulighed for, at du  kan få ambulant hjælp. Det er nemlig ikke sikkert, at netop din læge eller psykolog er i stand til at tilbyde denne form for behandling. Derfor er det en god idé at undersøge mulighederne i det område, hvor du bor.

Hvis der ikke er mulighed for ambulant misbrugsbehandling hos din egen læge eller psykolog, kan du også undersøge mulighederne hos offentlige institutioner. Det kan være, at du har mulighed for at komme i ambulant behandling gennem det offentlige.

En god idé, hvis du har problemer med stoffer eller alkohol

Har du problemer med at komme af med dit misbrug af stoffer eller alkohol? Så kan ambulant misbrugsbehandling være en god idé for dig. På denne måde kan du få den nødvendige behandling, men samtidig blive boende hjemme i dine trygge rammer. Det kan gøre det hele meget mere håndterbart og overskueligt for dig.